RSS

Laureatii

Laureatii premiilor naţionale GALEX pe anul 2011:

Cel mai bun om politic susţinător al bibliotecilor

Omul politic Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, pentru contribuţii deosebite la promovarea Proiectului de completare a colecţiei Literaturile lumii a BNRM cu donaţii de peste hotare

Omul politic Olga Chojnacka, Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova, pentru contribuţii deosebite la promovarea Proiectului de completare a colecţiei Literaturile lumii a BNRM cu donaţii de peste hotare.

Cel mai bun fondator de bibliotecă

Rectorul ULIM Andrei Galben, pentru contribuţia deosebită la construcţia, dotarea, modernizarea şi dezvoltarea DIB ULIM.

 

Cel mai bun scriitor promotor al cărţii şi lecturii

Scriitorul Mihai Cimpoi, pentru implicarea şi contribuţia la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de promovare a cărţii naţionale şi a lecturii în BNRM şi în alte biblioteci.

Scriitorul Vladimir Beşleagă, pentru implicarea şi contribuţia la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de promovare a cărţii naţionale şi a lecturii în BNRM şi în alte biblioteci.

Scriitorul Emilian Galaicu-Păun, pentru implicarea şi contribuţia la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de promovare a cărţii naţionale şi a lecturii în BNRM şi în alte biblioteci.

Cel mai bun editor susţinător al bibliotecilor

Editura “Adevărul”, pentru crearea oportunităţilor de dezvoltare a colecţiilor de bibliotecă prin publicarea unor colecţii de cărţi de un conţinut deosebit şi de o ţinută aleasă de arta cărţii.

Cel mai generos mecena al bibliotecilor

Fundaţia Bill & Melinda Gates, pentru implementarea, în cadrul Proiectului Global Library, a unui program de renaştere şi tehnologizare a bibliotecilor publice din spaţiul rural al Republicii Moldova.

Ambasada SUA în Moldova, pentru suportul acordat BNRM şi altor biblioteci din Moldova la completarea colecţiilor şi la realizarea unor proiecte de specialitate.

Cel mai bun promotor şi susţinător al bibliotecilor, cărţii şi lecturii în mass-media

Compania Teleradio Moldova, preşedinte Constantin Marin, pentru susţinerea informaţională deosebită a Salonului Internaţional de Carte şi a activităţilor culturale ale Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova

Cel mai bun prieten filantrop al bibliotecilor

Aurel Marinciuc, pentru contribuţia extraordinară prin donaţii succesive la dezvoltarea colecţiilor de Carte veche şi rară ale BNRM şi la elaborarea „Calendarului naţional”.

Cel mai bun susţinător al politicilor şi programelor de valorificare a moştenirii culturale scrise şi imprimate din Republica Moldova

Petre Guran, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chisinau, pentru susţinerea deosebită a Salonului Internaţional de Carte, Ateneului de Cultură română din BNRM şi a acţiunilor de valorificare a patrimoniului naţional scris şi imprimat.

Constantin Rusnac, secretar general al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, pentru patronarea primei ediţii a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii şi promovarea activităţilor cultural-muzicale ale BNRM.

Alianţa Franceză din Moldova, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea colecţiei Literaturile Lumii şi sprijinirea proiectelor şi programelor de valorificare a patrimoniului scris în BNRM şi în bibliotecile din teritoriu.

Cel mai bun bibliotecar din bibliotecile naţionale

Aliona Tostogan, director adjunct BNRM, pentru performanţele obţinute în activitatea de dezvoltare a colecţiilor, pentru transpunerea în fapt a concepţiei noi a serviciului Moldavistică şi Heraldică şi fidelitate cauzei instituţiei.

Cel mai bun bibliotecar al anului 2011 din bibliotecile publice

Victoria Bernic, director Biblioteca Publică “Dimitrie Cantemir”, Ungheni pentru proiectele şi programele de modernizare a managementului şi serviciilor prestate de Biblioteca Publică “Dimitrie Cantemir”, Ungheni, pentru colaborarea transfrontalieră şi participarea exemplară la Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii

Maia Bălan, pentru prestanţa deosebită în organizarea, funcţionarea şi modernizarea bibliotecii publice din s. Bilicenii Vechi, Sângerei

Cel mai bun proiect biblioteconomic

Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii

Echipa: Alexe Rău, Vera Osoianu, Raisa Melnic, Dragoş Popa Miu, Viorica Antonov, Victoria Vasilica, pentru contribuţia la conceptualizarea, organizarea şi desfăşurarea primei ediţii a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii

Cea mai bună lucrare (publicaţie) în biblioteconomie

Iurie Colesnic. Timp şi istorie, editura Grafema Libris, Ulysse

Soroceni de dincolo de Soroca, editura CEP Chişinău Prim Biblioteca Publică „M. Sadoveanu”, Soroca

Magazin bibliologic, BNRM.

Laureatii premiilor naţionale GALEX pe anul 2010

  Juriul naţional constituit de Liga Bibliotecarilor şi Biblioteca Naţională a desemnat următorii laureţi ai premiilor naţionale GALEX pe anul 2010:

Omul politic Iurie Leancă – pentru promovarea proiectului de dezvoltare a colecţiei Literaturile Lumii din cadrul BNRM prin medierea şi organizarea unor donaţii speciale din partea ţărilor europene.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe Gheorghe Duca, care, în calitatea de conducător al instituţiei fondatoare a Bibliotecii Ştiinţifice Centrale „Andrei Lupan” a avut o contribuţie substanţială la construcţia, dotarea şi modernizarea activităţii acestei Biblioteci.

Ministrul Culturii Boris Focşa, care, în calitate de conducător al ministerului care a fondat Biblioteca Naţională,a susţinut activităţile acestei Biblioteci, a sprijinit cauza ei în problema stopării construcţiei  unei clădiri private între cele două sedii ale sale, a negociat obţinerea unor dotări suplimentare pentru reparaţii şi pentru achiziţiile de carte pentru BNRM.

Scriitorului Gheorghe Erizanu, pentru promovarea cărţii şi lecturii, în special prin întreţinerea emisiunii Cărţile săptămânii la Publica TV.

Directorului editurii Litera Anatol Vidraşcu, pentru crearea oportunităţilor de dezvoltare a colecţiilor de bibliotecă, precum şi pentru donaţiile de carte oferite BNRM şi altor biblioteci.

Primarului general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, unul din cei mai generoşi mecena ai bibliotecilor, susţinător al Salonului Internaţional de Carte.

Omului de afaceri Vasile Petrea, pentru sponsorizarea colecţiei de materiale şi documente „Basarabenii în lume”, editată de BNRM, şi pentru suportul financiar acordati acţiunilor culturale ale bibliotecilor.

Postului de televoziune Jurnal TV (director Val Butnaru), pentru contribuţia substanţială  la susţinerea cauzei şi mediatizarea activităţii Bibliotecii Naţionale.

Postului de televiziune Publica TV (director Dumitru Ţâra), pentru contribuţia deosebită la promovarea cărţii şi lecturii, în special prin organizarea campaniei “Dăruieşte o poveste” şi realizarea unei suite de emisiuni despre biblioteci, carte şi lectură.

Publicaţiei periodice „Timpul de dimineaţă” (direcor Constantin Tănase), pentru contribuţia substanţială la promovarea şi susţinerea informaţională a activitţii bibliotecilor.

Dnei Silvia Hodorogea, jurnalist la postul TV Moldova 1, pentru emisiunile şi reportajele consacrate vieţii şi activităţii bibliotecilor, cărţi şi lecturii

Echipei de creaţie din BNRM (Svetlana.Barbei, Laurenţiu. Melnic, Diana.Lupuşor, Dragoş Popa Miu) pentru edificarea Bibliotecii Naţionale Digitale „Moldavica”,prima biblioteca digitală din Moldova, parte integrantă a Bibliotecii Digitale Europene.

Serviciilor „Cercetări bibliografice”(sef serviciu Valeria Matvei) şi Editura (sef serviciu Elena Turuta), pentru lucrarea Calendar Naţional 2011.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: